TKR-013
A vizes vajtartót azoknak ajánljuk, akik rendszeresen fogyasztják a hagyományos vajat.
A vajat, ha hűtőben tároljuk, az alacsony hőmérséklet hatására kemény lesz és kenhetetlen. Ha szabadon tároljuk, ugyan kenhető lesz, de hamar megavasodik. Egy áthidaló, kényelmes megoldás a vizes vajtartó. A Franciák nagy vajevők, így náluk, a most bemutatott eszköz hétköznapinak számít. A vizes vajtartó, kialakításának köszönhetően a vajat elzárja a levegőtől, így sokkal tovább eláll, mint szabadon. A vizet javasolt 3 -5 naponta cserélni. A vaj kenéséhez fakést ajánlok, ami kényelmes, és kíméletes a kerámiának.
Feltöltés:
A vajat hagyjuk, hogy puhává, kenhetővé váljon. A vajat kenjük a vizes vajtartó felső részébe, a vajtartóba úgy, hogy a palást tetejéhez közeli egyik lyuk szabadon maradjon. A lyuk szerepe a levegő távozását segíti, mely helyét a víz foglalja el. A vaj kicsúszásának elkerülése végett javasolt a kerámia szárazra törlése, feltöltés előtt. A vizes vajtartó alsó részét töltsük fel félig vagy 3/4-ig vízzel. Csap fölött helyezzük bele a tetejét, a felesleges víz kifolyik.
Tisztítás:
A kerámiát használat után mosogassuk el, és fontos, ha elrakjuk, akkor szárítsuk ki.
Árajánlathoz, rendeléshez, kérem töltse ki az ajánlatkérő űrlapot , vagy küldjön e-mailt részünkre.
TKR-013