Vásári pillanatok

Kapolcsi pillanatképek az elmúlt pár évből.

Balaton-felvidék legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválja a, Művészetek Völgye Fesztivál Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. Ez egy igazi „mezítlábas” fesztivál. Kürtös kalács, koncertek, színházi előadások, irodalmi estekkel, egész nap színes gyermekprogramokkal. Minket a malom szigetem találtok meg.


Savari történelmi karnevál pillanatképek az elmúlt pár évből.

Nagyon jó hangulati fesztivál Szombathely főterén. SAVARIA Szombathely Római korú elődje, a borostyánút egyik állomása, a mai Magyarország területén lévő legkorábbi városi rangú római kori település volt. Esti felvonulás, koncertek, kirakodó vásár, történelmi témapark….


Tatai Patara pillanatai

A Tatai Patara Török-kori Történelmi Fesztivál Tatán. Valódi időutazás! A Tatai Vár lábánál elevenedik meg az 1597. évi történelmi ostrom. Valós eseményeken alapuló csatarekonstrukcióknak lehetünk szem- és fültanúi. Múltidéző kiállítás, katonazenekari fesztivál, lovasbemutató, hastáncosok fogadják a kíváncsiskodókat, akik a titkon őrzött hárembe is bepillantást nyernek. Három varázslatos napra kiléphetünk a hétköznapokból, hogy az Öreg-tó múltidéző környezetében megéljük a 16-17. századi emberek életét. A történelmi fesztivál elnevezése PATARA, a várostromkor használt haditechnikai újítás, a petárdaként is emlegetett patara nevéből ered. A belépés nem ingyenes.


Sárvár Nádasdy fesztivál


A Nádasdy Történelmi Fesztivál kiváló családi programot Sárváron. Végvári vitézek és ostromló oszmán katonák néznek farkasszemet egymással, megelevenítve a török kor mindennapjait, csatáit.


Tiszavirág fesztivál Szolnok

A szolnoki Tiszavirág Fesztivál Közép-Magyarország legnagyobb ingyenes kulturális kavalkádja. A zenei és gasztronómiai különlegességet kínáló fesztivál , és ingyenes. Azok, akik kimondottan a zene és egyéb kulturális műfajok miatt látogatnak el a Tiszavirág fesztivál helyszínére, pontosan tudják, hogy színvonalas előadásokra számíthatnak. Népzene, kocsmazene, jazz. A Tisza partot ezekben a napokban a kellemes zene, a finom illatok, jó borok és kézműves remekek uralják.


Gesztenye fesztivál Velem


Velem község Magyarország nyugati határán a Kőszegi-hegység lábánál fekszik, Kőszeg városától 8 km-re.
Gasztronómiai, hagyományőrző ünnep és vásár, Velemi Gesztenye Napok. A Kőszegi-hegység legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, a vonzó és értékes helyi termék.


Tatai Sokadalom

Kézművesek, iparművészek, mesterségbemutatók, kosaras körhinta, szabadtéri játékok, kézműves foglalkozások, társasjátékok. Egy igazán szép helyen, Tatán az Angolkertben megrendezésre kerülő néptánc találkozó.


Veszprém Gizella napok

Boldog Gizellára, Szent István király bajor születésű feleségére emlékezünk minden év májusában, Gizella névnapjához kapcsolódva. 
Veszprém életének egyik legnagyobb eseménye az idén május 6-12. közt megrendezésre kerülő Gizella Napok összművészeti fesztivál, mely a művészeti ágak teljes repertoárját magába foglalja.