Vásári pillanatok

Kapolcsi pillanatképek az elmúlt pár évből.

Balaton-felvidék legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválja a, Művészetek Völgye Fesztivál Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. Ez egy igazi “mezítlábas” fesztivál. Kürtös kalács, koncertek, színházi előadások, irodalmi estekkel, egész nap színes gyermekprogramokkal. Minket a malom szigetem találtok meg.


Savari történelmi karnevál pillanatképek az elmúlt pár évből.

Nagyon jó hangulati fesztivál Szombathely főterén. SAVARIA Szombathely Római korú elődje, a borostyánút egyik állomása, a mai Magyarország területén lévő legkorábbi városi rangú római kori település volt. Esti felvonulás, koncertek, kirakodó vásár, történelmi témapark….


Tatai Patara pillanatai

A Tatai Patara Török-kori Történelmi Fesztivál Tatán. Valódi időutazás! A Tatai Vár lábánál elevenedik meg az 1597. évi történelmi ostrom. Valós eseményeken alapuló csatarekonstrukcióknak lehetünk szem- és fültanúi. Múltidéző kiállítás, katonazenekari fesztivál, lovasbemutató, hastáncosok fogadják a kíváncsiskodókat, akik a titkon őrzött hárembe is bepillantást nyernek. Három varázslatos napra kiléphetünk a hétköznapokból, hogy az Öreg-tó múltidéző környezetében megéljük a 16-17. századi emberek életét. A történelmi fesztivál elnevezése PATARA, a várostromkor használt haditechnikai újítás, a petárdaként is emlegetett patara nevéből ered. A belépés nem ingyenes.

Pages: 1 2