Vásárok

.

2023-ben ahol megtalál minket.


Szeged Május 20-21.

Hídivásár

Hídivásár május 20 -21. – én tartatik, jó szokás szerint a Szeged Napja rendezvénysorozat zárása és csúcspontjaként. Minden év májusában a szegedi nyár a Hídivásárral kezdődik.  Az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléje, a Szeged Napja körüli események leglátványosabb két napja.  A Hidivásárt az Ördögszekér találta ki és szervezte meg első ízben 1999-ben, amikor a város 450. évét ünnepelte annak, hogy szabad királyi városi jogát 1719-ben visszakapta. Az azóta minden évben megtartott vásár hagyománnyá vált a város életében, kezdeti sikere azóta is tartja magát, az időközben hozzászegődött Borfesztivállal és a város több helyszínén zajló ünnepi programokkal kiegészülve egy egész hetes ünnepsorozattá gyarapodott Szeged Napja, melynek csúcspontja és fergeteges záróakkordja a hidivásáros kavalkád maradt. A Hidivásár több, mint vásár. Hangulat, élmény, értékteremtő, szemléletformáló közösségi és kulturális esemény, fontos és várt esemény szegedieknek és a város idelátogató, visszatérő vendégeinek egyaránt. Ünnepeljük idén is együtt Szeged városát, síppal dobbal, nádi hegedűvel, jó borral, jó kedvvel!


Litér Július ..

Néptánc találkozó

Szeretettel vár minden kedves érdeklődőt Litér Község Önkormányzata és a litéri Zöldág kulturális egyesület 2021. Július 10-én, szombaton a litéri közparkba a litéri Szenior Néptánc találkozóra!


Kapolcs Július 21-Július 30

Művészetek völgye 31

Kapolcs rendezvényen szervezők döntése alapján,

CSAK BANKKÁRTYÁS

fizetéssel lehet bármely szolgáltatást, vásári standot igénybe venni. Készpénz elfogadása a kereskedő büntetését, és kizárását vanja magával. Ezért kérjük, hogy vásárláskór ezt vegyék figyelembe. Megértésüket köszönjük.

2023. július 21. és július 30.. között kerül megrendezésre a Balaton-felvidék legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválja a, 31. Művészetek Völgye Fesztivál Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A tíznapos fesztivál közel 1500 különleges programmal vár Titeket. Többek között könnyűzenei, jazz, világzenei, népzenei és komolyzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, egész nap színes gyermekprogramokkal, zöld programokkal, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal készülnek a szervezők, de ami biztosan elmaradhatatlan kelléke a fesztiválnak, az az önfeledt kikapcsolódás és szórakozás. Tarts velünk 2023-ben is és töltődj fel egy évre élményekkel!


Szombathely Augusztus 24-27

Savária fesztivál
Történelmi időutazás, izgalmas és maradandó élményeket nyújtó karneválozás, játék, szórakozás, kaland, emlékezés és tanulság: a Savaria Történelmi Karnevál, Közép-Európa legnagyobb historikus alapokra épülő összművészeti fesztiválja idén 20. alkalommal várja a zene, a színház, a gasztronómia és az igényes szórakozás szerelmeseit. 
A karnevál története a 60-as évekre nyúlik vissza: a nagy népünnepélynek számító rendezvényt először 1961-ben tartották meg, majd több évtizedes szünet után 2000-ben elevenítették fel újra.
A római alapítású Savaria polgárai ismét jelmezt öltenek, és egy teljes hétvégére szóló, százezres tömeget mozgósító játék résztvevői, részesei lesznek. Hagyományőrző csoportok: római legiók katonái, gladiátorok, kelta harcosok, íjászok, középkori bajvívók, zászlóforgatók lepik el a város utcáit. 
A tucatnyinál több helyszín jócskán bővelkedik érdekességekben. A Fő téri Fórum Színpad a karneváli produkciók egyik központja, ahol kezdetét veszi a „karneváli időszámítás”. Körötte már a régi vásári kavalkádok hangulatát idézi fel az Öreg Város Vására több száz kézművessel, csepűrágókkal és árusokkal. A karnevál látogatottsága meghaladja a 150 ezer főt, az elmúlt évi rendezvény 14 ország hivatalos részvételével, 1200 felvonulóval zajlott, a szervezők idén is hasonló sikerre számítanak. A maga műfajában egyedi és kihagyhatatlan.